h1

random#5

July 18, 2012

ramai tak perasan yang blog ini rajin di update (walaupun3barisje) huhu

1 day remain till ramadhan. are you ready? jom pulun reramai ๐Ÿ™‚

h1

random#4

July 11, 2012

sekarang kerisauan gua ada 3

1. Sempatkah gua nak menghadap ramadhan kali ini?

2. jumaat sehingga isnin

3. interview dengan yayasan selangor

h1

Random#3

July 11, 2012

hannah dan zidane

Yes. Actually I miss these 2 little creatures. Lama kot tak jumpa.

Ohh lagi satu. Tomorrow I will have an interview with Yayasan Selangor. And now I need to know everything (well not everything) about Selangor. Haiyaaa

She’s being bullied by her adik, hahas

 

Hidup jangan pernah lelah dalam mengajak orang berbuat baik dan tinggalkan yang jahat. Susah mmg susah. Ianya memang susah. Tapi Allah dah sediakan ganjaran untuk orang yg buat kerja kerja islam. Nak mati dalam keadaan special di mata Allah ke tidak?

ย 

ูˆูŽุงุฏู’ุนู ุฅูู„ูŽู‰ ุฑูŽุจูู‘ูƒูŽ ุฅูู†ูŽู‘ูƒูŽ ู„ูŽุนูŽู„ูŽู‰ ู‡ูุฏู‹ู‰ ู…ูุณู’ุชูŽู‚ููŠู…ู

โ€œMaka serulah kepada Tuhanmu. Sesungguhnya engkau berada di atas petunjuk yang lurus.โ€ย (Al-Hajj 22: 67)

May peace be upon you.

9 days till Ramadhan. ย Ballighnaa ya Rabb. Are you ready? kita balun puas puas :))

h1

hi

July 4, 2012

sekarang tak sempat.

bizi.

esok ada test phonology. 3 chapters.

and what are you doing now zafirah? yas. in front of the computer, completing the first part of the proposal

yes!

“kewajipan lebih banyak daripada masa” –asy-syahid imam hassan al banna

h1

Random#2

May 8, 2012

7 mei 2012. I lost my friend, a good friend.

Macam tak percaya. Terlalu tiba-tiba

Bila orang yang dekat dengan kita pergi, baru nak rasa yang mati tu memang dekat dengan kita. Teruk.

Bila dapat berita, terus teringat memori berkursus sama-sama, pergi indonesia sama-sama, pulau pangkor sama-sama. Ceria. Sebab enti memang ceria ๐Ÿ™‚

Teringat bila balas mesej masa puasa, lepas tu balas mesej masa raya. Call enti untuk dapat information pasal krs.

Ah sheesh, mata masuk habuk.

Hafizah, enti bagi impak yang cukup besar. Enti dapat banyak pahala, sebab enti ingatkan ramai orang yang nyawa tu boleh ย diambil bila-bila.

Eh banyak pulak habuk ni..

Hafizah mesti enti tengah gembira kan? Sebab kat sini semua orang doakan enti. Hehe

Ana tak tau ramai ke yang nak doakan ana bila ana pergi.

Moga kita jumpa lagi. In His jannah, hopefully ๐Ÿ™‚

Al-fatihah (1992-2012)

 

h1

Random#

May 4, 2012

I’ve decided akan beritahu. Senang tapi susah

Rasa macam dapat bayangkan apa yang akan terjadi.

Dapat bayang muka orang-orang yang dirindui dan dicintai when they know the truth. Sedih

Sungguh, masa itu bermula segala-galanya. Sedih. Tapi tak bermakna ianya satu pengakhiran. Kita tetap sama sampai bila cuma bagaimana sahaja yang lain.

Allah, please make me strong.

I’ve decided. Enough said.

h1

Final exam is just around the corner (sila baca mengikut british accent)

May 1, 2012

Ceh!I know. ย Instead of update my wordpress, it’s better for me to baca buku right? righto! kejap je laa

It’s almost 7 months I didn’t wrote anything here. I’m the busiest person in Malaya you know. Hah. ย But I always update my twitter. Although no one will read my wordpress, tak apelah. I wanna update jugak ๐Ÿ™‚

I just read one of my friends blog, a friend with same fikrah, knows what she doing and of course, she never know word ‘tired’ in this journey. Huh! Shame on me ๐Ÿ˜ฆ ย I always read her blog when I feel slightly futur, when I feel I wanna give up. I looked at her blog, suddenly some kind of electricity flowed. The power she gave me. Cool. When I know she was sick, now slowly recovering, I said: I want to be with her. Yana moga sihat sihat ye! (I know you wouldn’t read this)

OK! habis part itu

inspector calls; Birling's family :)

Our play, inspector calls dah habis (kalau taktau kindly go to youtube and watch it there :p) Next week is my final exam for 2nd semester. I need to try the hardest because my carry marks is..teruklah berbanding first sem. haiyya! waccha! Me boleh! Tanah Melayu boleh! Er. Apekah? 4 papers for 2 days.

There is no concluding sentence ๐Ÿ˜€